19 / 01 / 2022


Moscova pregătește un nou partid pentru R. Moldova

Moscova pregătește un proiect politic de centru pentru R. Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Renato Usatîi,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 15/12/2020

Moscova pregătește un proiect politic de centru pentru R. Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, care a subliniat că Ion Ceban, primarul de Chișinăul, va fi președintele noului partid. 
„Lui Ion Ceban i se pregătește la Moscova un proiect politic de centru pe care în curând îl va lansa. De mai multe ori acesta va avea declarații publice diferite de Dodon pentru că va fi un proiect separat. Ion Ceban va fi președintele unui nou partid”, a menționat Renato Usatîi.
Potrivit liderului Partidului Nostru, un lucru important este că primarul de Chișinău are viziuni diferite decât cele ale lui Dodon. „Ion Ceban multe lucruri schimbă în Chișinău. Este mai curat, ceva se construiește. Important că s-a început. Cel mai important este că el nu îl ascultă pe Dodon și mie asta îmi place”, a declarat Renato Usatîî în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la Pro TV.
Amintim că Ion Ceban a făcut deja o declarație care contravine retoricii promovate de PSRM, partidul pro-rus pe listele cărora a câștigat mandatul de primar al Chișinăului.  Mai exact, la 25 noiembrie, edilul a scris, într-o postare pe canalul său de Telegram, în limba rusă, următoarele: „Chişinăul este în prezent al doilea oraş ca mărime şi ca populaţie din zona etnică românească, al doilea doar după Bucureşti”.
Ulterior, Igor Dodon a declarat că nu este de acord cu cele spuse de primarul de Chișinău, subliniind că „eu consider că noi suntem moldoveni” și a dat de înțeles că l-a certat pe Ion Ceban pentru declarațiile prin care acesta a recunoscut apartenența românească a orașului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: