01 / 08 / 2021


Moscova, plan de rusificare oficială a locuitorilor din regiunea transnistreană a R. Moldova

Separatiștii de la Tiraspol au solicitat oficialilor de la Moscova să simplifice procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru toți…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/12/2020

Separatiștii de la Tiraspol au solicitat oficialilor de la Moscova să simplifice procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru toți locuitorii din regiunea transnistreană, iar Kremlinul a dat curs cererii respective și speră că această problemă va fi rezolvată după „modelul Donbasului”.
Potrivit presei ruse, autoritățile separatiste de la Tiraspol au cerut ca această cetățenie rusească să fie acordată tuturor cetățenilor din regiunea transnistreană, inclusiv celor care dețin și cetățenia altor state. Mai mult, aceștia au solicitat Kremlinului ca procedura respectivă să fie efectuată în regiunea transnistreană, fără a fi nevoie de a merge în Federația Rusă pentru a completa actele.
Acest subiect a fost discutat de către Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol și Vitalii Ignatiev, așa-zisul ministru de externe al regiunii separatiste, cu mai mulți oficiali ruși printre care și Dmitrii Kozak, în timpul unei vizite recente la Moscova.
În context, deputatul rus Konstantin Zatulin, a menționat că un demers pentru simplificarea obținerii cetățenii pentru transnistreni a fost deja trimis către premierul Mihail Mișustin și președintele rus Vladimir Putin.
Sursa a mai explicat că în prezent, în urma unui decret al președintelui rus, pot deveni cetățeni ai Federației Ruse fără a renunța la o altă cetățenie doar locuitorii DNR și LNR. Totuși, aceștia pentru a perfecta actele trebuie să se deplaseze la Moscova, dar pentru cei din regiunea transnistreană, care nu au hotar direct cu Rusia, aceasta nu este o soluție.
În context, Leonid Kalașnikov, șeful Comitetului pentru relații cu statele CSI, a menționat că asupra transnistrenilor trebuie aplicată „schema Donbasului”, însă fără obligația de a merge în Rusia pentru perfectarea actelor.
În opinia lui Kalașnikov, pentru locuitorii transnistreni „este nevoie de un decret prezidențial analogic cu cel pentru DNR și LNR”.
La rândul său, deputatul rus Konstantin Zatulin nu a pierdut ocazia de a o scoate vinovată pe Maia Sandu în această situație.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: