15 / 08 / 2022


Moscova, nemulțumită de rezultatele alegerilor din R. Moldova. Schimbă garnitura de miniștri de la Chișinău

După consultarea ambasadei Rusiei, premierul de la Chișinău, Ion Chicu, a înaintat lui Igor Dodon, propunerile de numire în funcție…

De redactia , in Actualitate , at 11/11/2020

După consultarea ambasadei Rusiei, premierul de la Chișinău, Ion Chicu, a înaintat lui Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri, cu toții apropiați ai Moscovei sau agenți ai serviciilor ruse de informații, transmite Romanian Global News.

Astfel, „pentru buna funcționare a Guvernului, dar mai ales pentru a avea certitudinea că aceste ministere vor lucra la capacitate maximă în perioada de elaborare și aprobare a bugetelor pentru anul viitor, se propune”:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru ReintegrareAnatol Usatîi, Ministrul Economiei și InfrastructuriiAurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării EuropeneVictor Gaiciuc, Ministrul ApărăriiLilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Amintim că prim ministrul pro rus de la Chișinău, Ion Chicu, a cerut revocarea celor patru miniștri PDM și a vicepremierului Cristina Lesnic, mai scriu jurnaliștii de la rgnpress.ro

„Demiterea miniștrilor Partidului Democrat (PD), cu cinci zile înainte ca ei să se retragă benevol de la guvernare, se vrea, probabil, o demonstrație de forță, de „tătuc” autoritar din partea lui Dodon, dar arată ca o banală criză de nervi, ca o reacție isterică într-o situație critică pentru el, când simte că îi fuge pământul de sub picioare”, scrie Nicolae Negru în www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Potrivit editorialistului nostru, această mișcare e o dovadă că Dodon nu și-a venit în fire după înfrângerea din primul tur.

„Cine ar putea crede că inițiativa demiterii îi aparține lui Chicu? Poate doar Chicu. Dodon a făcut astfel o mișcare greșită, a umilit PD-ul, care ocupase o poziție „neutră” în alegeri, nu le recomandase membrilor de partid și simpatizanților să voteze pentru un candidat sau altul. Acum „neutralitatea” PD nu mai are niciun rost, devine ridicolă, rușinoasă. Candidatul socialist „independent” și-a făcut-o cu mâna lui, căci primarii PD nu sunt o forță de neglijat în campania electorală.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: