23 / 01 / 2022


Monumentele culturale din Cernăuți, incluse într-o platformă de informare ~ InfoPrut

Administrația Regională de Stat din Cernăuți și-a propus crearea unei platforme de informare dedicată monumentelor istorice și obiectelor de patrimoniu…

De redactia , in Magazin , at 20/01/2021

Administrația Regională de Stat din Cernăuți și-a propus crearea unei platforme de informare dedicată monumentelor istorice și obiectelor de patrimoniu cultural din regiunea Cernăuți, pe listă fiind incluse și o serie de biserici românești, potrivit BucPress.

Într-un comunicat al instituției de stat se arată că anul trecut, pe lista monumentelor istorice din Ucraina au fost incuse 608 obiecte de patrimoniu cultural cu semnificație locală din regiunea Cernăuți. În acest an, lista respectivă a fost completată cu încă 30 de situri și obiecte de arhitectură și urbanism.
Acestea sunt în mare parte clădiri religioase: bisericile „Sf. Parascheva” din Lunca și Mamornița (raionul Herța), biserica „Sf. Nicolae” din Zastavna, biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Dnistrivka, biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Podvirivka (raionul Kelmenți), precum și biserica „Sf. Dimitrie” din Burdei (raionul Chițmani).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: