24 / 02 / 2024


Momentul adevărului: Acordul cu Austria – un dezastru pentru români vecin cu trădarea – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 04/01/2024

de Bogdan Tiberiu Iacob

Consiliul Uniunii Europene a postat azi pe siteul oficial textul celebrului Acord politic dintre România și Bulgaria pe de-o parte, și Austria pe de alta. Concluzia, după lecturare, este că din rău mergem în mai rău și nu în mai bine.

Asta pentru că Acordul prevede intensificarea controalelor, inclusiv prin crearea mai multor filtre, la frontierele terestre dintre Bulgaria și România precum și la frontiera României cu Ungaria, spre a bloca migrația ilegală. Ceea ce, pe scurt, înseamnă că românii vor sta și mai multe ore la ieșirea din țară.

Un al doilea element inconfortabil – deși inevitabil – este acceptul aducerii în țară a zeci de mii de migranți ilegali care au fost ani de-a rîndul înregistrați în România, dar au plecat ulterior spre vest. Guvernul Ciolacu s-a angajat prin acord să îi preia fără limitare de număr pe lună.

Despre ridicarea frontierelor terestre Acordul spune că anul viitor există doar posibilitatea demarării de discuții, dar numai după îndeplinirea integrală a celor 5 condiții din text.

Una peste alta, situația se prezintă astfel: grație imensei cacealmale trase românilor la final de an de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, Luminița Odobescu și restul echipei, românii – care aflaseră din guri oficiale că îndeplinesc de ani de zile toate condițiile pentru aderare necondiționată și deplină – s-au trezit cu cinci condiții dure în plus și cu mesajul clar că vom intra complet la Sf.Așteaptă.
Dar niciun minut mai tîrziu.

Textul Acordului așa cum a fost publicat de Consiliul UE:

”Continuarea eforturilor comune de combatere a migrației ilegale (măsuri complementare) și angajamente.
1) Consolidarea în continuare a protecției frontierelor externe ale UE
Bulgaria și România ar trebui să fie sprijinite în continuare în ceea ce privește protecția frontierelor externe ale UE – un efort întreprins în beneficiul UE 27:
● Prezența FRONTEX la frontiera bulgaro-turcă ar trebui cel puțin triplată; în plus, prezența polițiștilor de frontieră FRONTEX la frontiera sârbo-bulgară ar trebui să fie sporită.
● Sprijin financiar substanțial deblocat de către Comisia Europeană pentru protecția frontierelor externe ale Bulgariei și României (extinderea supravegherii frontierelor: de exemplu, cu vehicule de teren, drone, sisteme electronice de supraveghere, gard de întreținere).
● Stabilizarea proiectelor pilot la frontierele externe (BG-TK și RO-SER) și angajamentul de a să trece la un aranjament mai structural (de exemplu, un plan de acțiune sau o declarație comună cu Comisia Europeană și agențiile sale).
2) Intensificarea controalelor la frontierele terestre dintre Bulgaria și România precum și de către România la frontiera cu Ungaria (de exemplu, echipe multilaterale pentru măsuri compensatorii care să creeze un sistem cu mai multe filtre pentru a aborda în continuare neregulile privind migrația ilegală)
3) Colaborarea în vederea limitării mișcărilor secundare în conformitate cu dreptul Uniunii,  » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *