15 / 06 / 2021


Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, o nouă campanie umanitară la împlinirea a două decenii de activitate ~ InfoPrut

Misiunea „Diaconia” lansează o nouă campanie umanitară pentru a marca două decenii de activitate socială a Mitropoliei Basarabiei, instituţie subordonată…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/04/2021

Misiunea „Diaconia” lansează o nouă campanie umanitară pentru a marca două decenii de activitate socială a Mitropoliei Basarabiei, instituţie subordonată canonic Patriarhiei Române, anunță TVR Moldova.

În toţi aceşti ani, au fost realizate zeci de proiecte, prin care au fost ajutate sute de familii social-vulnerabile. De asemenea, au fost deschise 5 centre sociale.
Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din satul Cania, raionul Cantemir, a fost deschis în 2001 cu sprijinul coordonat al Misiunii Sociale „Diaconia”, al mai multor organizaţii caritabile de peste hotare, dar şi al parohului bisericii „Toţi Sfinţii Români”, preotul Vasile Burduja.
„Atunci începuse migraţia într-un mod mai accentuat, rămăsese bătrâni singuri bolnavi, copii iarăşi singuri. Biserica a fost tot timpul aproape de popor şi ţinând cont că pe perioada comunismului a fost interzisă activitatea de caritate, acum când a devenit posibilă activitatea am reluat tradiţia veche”, a povestit parohul bisericii, Vasile Burduja.
La centru vin copii din familii social-vulnerabile. Elevii sunt ajutaţi de voluntari să-şi facă temele pentru acasă, se joacă sau creează obiecte de decor. Din cauza pandemiei, multe dintre activităţi au fost sistate.
De asemenea, Centrul social vine în ajutorul oamenilor din sat. În afară de serviciile oferite, localnicii se bucură şi de compania voluntarilor, care sunt ca o familie.
„Aduc haine la spălat, vin la baie, mai ajut pe aici ce trebuie. Pentru mine e foarte bine, că sunt singur, mai vin aici. Aici facem Paşte, Crăciun, suntem o familie”, a spus un locuitor.
Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” este susţinut financiar de Misiunea Socială „Diaconia”.
„Suportul lor este maxim pentru noi, şi oamenii sunt foarte mulţumiţi, având deja 20 de ani, practic noi avem o generaţie crescută sau generaţii crescute în centru. Noi avem grijă ca fiecare copil, care în şcoală nu are posibilitatea să fie în prim-plan,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: