22 / 06 / 2021


Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, două decenii de activitate ~ InfoPrut

Misiunea socială Diaconia lansează Campania „De 20 de ani schimbăm pentru că ne pasă”. Acţiunea se înscrie în cadrul evenimentelor…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/03/2021

Misiunea socială Diaconia lansează Campania „De 20 de ani schimbăm pentru că ne pasă”. Acţiunea se înscrie în cadrul evenimentelor de aniversare a două decenii de activitate a Mitropoliei Basarabiei pe teritoriul Republicii Moldova, notează TVR Moldova.

Şi în acest an, organizaţia îşi propune ca prin serviciile ei să fie alături de cât mai mulţi oameni.
„Diaconia este încercarea de a pune în forme cotidiene a învăţăturii creştine de a fi alături de cel flămând, de cel bolnav şi sigur, în forme profesioniste, pentru că astăzi nu mai putem doar să asistăm şi să acoperim o nevoie cotidiană, ci să construim demersuri care ar schimba viaţa oamenilor nemijlocit. Biserica vorbeşte despre implicare, dar Diaconia este instrumentul care pune în practică, pentru că nu e doar o teorie, dar şi o abordare cotidiană”, a declarat directorul misiunii sociale, Igor Belei.
În cele două decenii de activitate, Misiunea socială Diaconia s-a aflat într-o continuă cursă de binefacere, prin numeroasele proiecte pe care le-a dezvoltat. „Masa bucuriei”, „În braţele mamei” sau „Aproape de aproapele”, sunt doar câteva dintre ele.
„Vrem să fim alături de cât mai multă lume şi categorii de oameni aflate într-o situaţie de suferinţă. Pentru că Diaconia a fost în programe pentru copii, vrem să avem un răspuns mai amplu în situaţia vârstnicilor. De exemplu, nu avem un răspuns exhaustiv în situaţia unui bătrân singuratic sau aflat la limita existenţei şi vrem să avem cât mai mulţi tineri implicaţi, pentru că prin Diaconia învaţă şcoala vieţii”, a mai spus directorul.
În prezent, Misiunea Socială Diaconia dezvoltă proiecte la nivel naţional în asistenţă pentru familiile aflate în criză temporară, dar și asistenţă pentru cei aflaţi la limita existenţei – bătrâni singuri, persoane fără adăpost sau orfani.
„Diaconia are două direcţii de activitate. În primul rând Diaconia dezvoltă servicii de excelenţă,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: