15 / 06 / 2024


Miruna Pascu este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare, – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 30/10/2023

Procurorii DIICOT afirmau că Vlad Pascu, tânărul care a provocat un accident în judeţul Constanţa în urma căruia au murit două persoane, a început să consume droguri la vârsta de 13 ani, pe fondul unor probleme familiale. De atunci, el a consumat constant droguri de risc şi mare risc, având acces la resurse materiale peste medie. În casa tânărului şi în cea a părinţilor săi se consumau frecvent droguri diverse – cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone.

”Prin rechizitoriul din data de 05.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpaţi:

  • unul (arestat în altă cauză) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri,
  • o inculpată (în stare de arest preventiv) pentru săvârşirea infracţiunilor de influenţarea declaraţiilor şi ameninţare,
  • un inculpat (aflat sub măsura controlului judiciar) pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a transmis oficial, sâmbătă, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Cele trei persoane sunt Vlad Pascu şi părinţii săi.

În ceea ce-l priveşte pe Vlad Pascu, ”s-a reţinut că, în noaptea de 13/14.04.2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a deţinut la domiciliul său din municipiul Bucureşti, pentru consum propriu, mai multe comprimate de oxycodonă (drog de mare risc) şi xanax (substanţă activă-alprazolam -drog de risc), iar în noaptea de 18/19.08.2023, a fost depistat de organele de poliţie pe raza localităţii Vama Veche, jud. Constanţa deţinând în autoturism pentru consum propriu droguri de risc (canabis şi bromazepam)”.

”În noaptea de 13/14.04.2023, inculpatul a pus la dispoziţia mai multor persoane locuinţa sa din municipiul Bucureşti pentru consumul ilicit de droguri, oferind la discreţie persoanelor prezente oxycodonă (drog de mare risc), xanax (drog de risc) şi metamfetamină (drog de mare risc). Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe fondul unor probleme emoţionale survenite într-un context familial, în perioada de minorat (13 ani), inculpatul a început să consume iniţial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar şi din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri (cannabis, cocaină, amfetamină, fentanyl şi oxycodone)”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Potrivit acestora, ”consumul constant de droguri a marcat evoluţia personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat şi de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială”.

”Acest cumul de factori a condus în final la comiterea infracţiunilor cercetate în prezenta cauză,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *