17 / 04 / 2024


Mircea Geoană vrea ca România să lucreze cu Republica Moldova pentru reconstrucția Ucrainei – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 22/11/2023

Mircea Geoană, a declarat că încurajează România să lucreze cu două ţări vecine – Republica Moldova şi Ucraina pentru parcursul lor european, dar şi pentru reconstrucţia ţării vecine în urma conflictului cu Federaţia Rusă.

Iată ce a spus acesta: „În ceea ce priveşte reconstrucţia Ucrainei trebuie să fim foarte activi, pentru că discuţiile despre reconstrucţie au început de ceva vreme. Sunt conferinţe organizate în multe alte capitale europene. Cred că şi noi trebuie să ne organizăm, să identificăm companiile care au capacitatea şi dorinţa să facă acest lucru. Am spus-o şi cu alte ocazii, trebuie să lucrăm şi cu Republica Moldova să facem împreună multe proiecte de reconstrucţie în Ucraina.”

În opinia oficialului NATO, este importantă şi crearea unei infrastructuri care să lege Republica Moldova şi Ucraina de Europa, prin România, Polonia şi Slovacia.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii