26 / 02 / 2024


Mircea Cărtărescu, la Chișinău de Ziua Națională a Lecturii ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 08/02/2024

Scriitorul Mircea Cărtărescu se va afla la Chișinău de Ziua Națională a Lecturii, la invitația președintelui R. Moldova, Maia Sandu. Acesta va participa la mai multe activități privind promovarea lecturii, inclusiv o întâlnire cu cititorii.
Participarea la Ziua Națională a Lecturii va reprezenta pentru Mircea Cărtărescu și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, și prima vizită în Republica Moldova. Pentru a-și cunoaște publicul, pe parcursul zilei de 14 februarie, cei doi se vor întâlni cu elevii din Chișinău, dar și cu reprezentanți ai comunității de scriitori.
În seara aceleiași zile, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Mircea Cărtărescu va discuta cu cei care îi admiră opera în cadrul unui eveniment moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun, cu genericul „Un om care scrie”.
Născut la 1 iunie 1956 la București, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind înaintat de două ori de către Uniunea Scriitorilor din România la Premiul Nobel pentru Literatură.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *