26 / 05 / 2024


Ministrul Sănătății din România, vizită la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 25/11/2023

Ministrul Sănătății din România, Alexandru Rafila, a vizitat vineri, 24 noiembrie, R. Moldova, unde a efectuat o vizită la Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău și a participat la lucrările Conferinței Internaționale „Abordarea #One #Health – realizări și provocări”.
Oficialul de la București, împreună cu ministrul Sănătății de la Chișinău, au vizitat Unitatea Primiri Urgențe, blocul operator și secția de terapie intensivă. De asemenea, aceștia au discutat cu o parte din personalul medical al instituției despre dificultățile din sistemele de sănătate.
Printre subiectele abordate se numără și investițiile în instituțiile medico-sanitare publice, care au inclus dotarea cu echipamente de ultimă generație și renovarea spitalelor; regionalizarea serviciilor de înaltă performanță; importanța schimbului de bune practici între specialiștii din România și Republica Moldova, motivarea lucrătorilor medicali.
Rafila a participat și la Conferința Internațională „Abordarea #One #Health – realizări și provocări”. Evenimentul a reunit experţi internaţionali din Austria, Danemarca, Macedonia de Nord, Grecia şi Turcia.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *