14 / 06 / 2021


Ministrul Lucian Bode va propune suspendarea activității barurilor și cluburilor care încalcă regulile

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor…

De redactia , in Actualitate , at 22/03/2021

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat luni dimineață că va propune modificarea legii 55/2020 privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru a putea fi suspendată activitatea unui agent economic după ce a avut „una, două, trei sancțiuni”.

Bode a precizat că „aceste sancțiuni nu sunt suficiente” și că va solicita conducerii PNL discutarea în coaliția de guvernare modificarea legii 55/2020 în Parlament în această săptămână, în caz contrar va fi emisă o ordonanță de urgență de către Guvern.
„O să solicit PNL să discute în coaliție, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere și aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Am văzut că sancțiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislația să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecție sanitară”, a declarat ministrul de interne, la Digi24.
„Cum s-a întâmplat cu legea fumatului, suspendarea licenței de funcționare”, a subliniat el.
Bode a mai spus că legea trebuie să fie foarte clară, să fie aplicat un sigiliu și dacă nu se ține cont de această măsură, se poate vorbi de o infracțiune.
Ministrul a spus în acest context că în weekend au fost făcute 5.000 de controale și doar 32 de operatori economic au fost amendați.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: