15 / 08 / 2022


Ministrul eston de interne demisionează datorită comentariilor făcute despre alegerile din SUA | .News

Mart Helme / sursa: wikipedia commons Alegerile prezidențiale din SUA au revendicat o altă victimă politică: ministrul eston de interne…

De redactia , in Actualitate , at 09/11/2020

Mart Helme / sursa: wikipedia commons
Alegerile prezidențiale din SUA au revendicat o altă victimă politică: ministrul eston de interne Mart Helme, scrie Politico.
Helme, din partidul de extremă dreaptă EKRE, și-a anunțat demisia după ce comentariile pe care le-a făcut cu privire la alegeri au fost n-au fost private cu ochi buni de colegii de guvern.
„Privind calomniile și minciunile produse de mass-media estonă, am decis să-mi dau demisia aseară”, a declarat Helme într-o conferință de presă luni dimineață, potrivit agenției de presă estone ERR.
Duminică, Helme a discutat rezultatul alegerilor americane alături de fiul său, ministrul finanțelor Martin Helme, și europarlamentarul Jaak Madison într-o emisiune radio.
El a spus că „statul subteran” funcționează împingând înainte „ticăloși care pot fi șantajați. Joe Biden și Hunter Biden sunt personaje corupte ”, a declarat Helme senior în emisiune.
Fiul său, care a declarat în aceeași emisiune că „nu se poate pune în discuție faptul că aceste alegeri au fost falsificate”, a rămas în guvernul eston începând de luni după-amiază.
Prim-ministrul Jüri Ratas a respins remarcile „absurde”, iar ministrul Afacerilor Externe, Urmas Reinsalu, a spus că sunt „nebuni”.
Helme este al șaselea ministru EKRE care a demisionat de când s-a alăturat guvernului de coaliție cu trei partide din Estonia în aprilie 2019. Într-un interviu din 2019 pentru POLITICO, el a spus că Donald Trump a fost „cu siguranță” o inspirație.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: