23 / 01 / 2022


Ministrul Economiei: Nu tăiem salariilor bugetarilor / Lazea, BNR: Bugetarii să muncească 4-5 zile pe săptămână și să li se reducă salariul | .News

Virgil Popescu (Facebook) Programul de guvernare al PNL nu vorbeşte despre taierea salariilor bugetarilor, dar, cu certitudine, salariile demnitarilor vor…

De redactia , in Actualitate , at 20/11/2020

Virgil Popescu (Facebook)
Programul de guvernare al PNL nu vorbeşte despre taierea salariilor bugetarilor, dar, cu certitudine, salariile demnitarilor vor fi îngheţate, a declarat, joi seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Antena 3.
Acesta a fost întrebat care este punctul său de vedere în legătură cu afirmaţia economistului şef al BNR, Valentin Lazea, care propunea ca din 2021 salariile bugetarilor să fie tăiate cu 20%.
„Am citit afirmaţia domnului economist. Este părerea dânsului. Este un scenariu la care dânsul s-a gândit. Nu cred că aţi văzut în programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal că vorbim de tăieri de salarii în sectorul bugetar. Deci nu vorbim despre aşa ceva. Vorbim eventual de îngheţarea, şi cred că cu certitudine, a salariilor demnitarilor. Asta se va întâmpla cu certitudine, cum s-a întâmplat la 1 ianuarie 2020: salariile demnitarilor nu au crescut”, a spus Popescu, citat de Agerpres.
Valentin Lazea, economist-șef la Banca Națională a României, a declarat joi că este necesară o reducere a cheltuielilor bugetare și o creștere a ratelor de impozitare, potrivit HotNews.ro.
„Asta nu înseamnă că statul e legat de mâini și de picioare. Se pot imagina soluții pentru bugetari. Nu e deloc normal ca salariul în mediul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat. O soluție ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de 4 zile pentru bugetari cu reducerea cu o cincime a salariului. Așa măcar s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare și cele din mediul privat”, a precizat Valentin Lazea.
Bugetarii să muncească 4 din 5 zile pe săptămână și să li se reducă salariul cu o cincime

O soluție ar mai fi, în opinia sa: o intrare în sectorul bugetar la 7 ieșiri.
• Din reduceri de cheltuieli eu nu văd cum s-ar putea în cei patru ani care vin mai mult de 1,5 – 2% ajustare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: