15 / 08 / 2022


Ministrul de Externe de la Chișinău: România rămâne a fi cel mai important susținător al R. Moldova

În cadrul vizitei la București în componența delegației conduse de președintele Maia Sandu, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 31/07/2022

În cadrul vizitei la București în componența delegației conduse de președintele Maia Sandu, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a desfășurat o întrevedere cu Bogdan Aurescu, omologul său din România. 
Astfel, cei doi miniștri s-au referit la ultimele evoluții de securitate regională în contextul războiului nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și la agenda intensă de cooperare bilaterală dintre Republica Moldova și România pentru fortificarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană și comunitatea de limbă, istorie și cultură împărtășită cu România.
Totodată, oficialii au discutat despre posibilitățile de avansare în implementarea proiectelor comune în domenii strategice precum interconexiunea energetică, infrastructură, transport, menite să asigure modernizarea R. Moldova în vederea fortificării parcursului ireversibil european.
„România rămâne a fi cel mai important susținător al nostru în procesul de implementare a agendei de reforme și aderare la Uniunea Europeană, lucru pentru care mulțumim”, a declarat Nicu Popescu, ministrul de Externe de la Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: