04 / 12 / 2021


Ministrul de Externe al Rusiei anunță vizita șefului diplomației de la Chișinău la Moscova

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, ar urma să întreprindă o vizită de lucru la…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 15/10/2021

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, ar urma să întreprindă o vizită de lucru la Moscova. Anunțul a fost făcut de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. 
Potrivit oficialului rus, Popescu este așteptat la Moscova în noiembrie, atunci „vor fi discutate detaliat” toate subiectele de pe agenda bilaterală.
Totodată, ministrul de Externe de la Moscova a punctat că Rusia este pregătită de discuții cu Republica Moldova, inclusiv la nivel înalt.
„Noi suntem dispuși pentru contacte, dar desigur acestea trebuie pregătite”, a subliniat Lavrov citat de presa rusă.
Șeful diplomației ruse a mai spus că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu o dată, a menționat în discursurile sale publice dorința de a avea relații reciproc avantajoase cu Federația Rusă. Însă, unii reprezentanții ai Occidentului i-ar fi reproșat acest fapt, ceea ce, în opinia lui Lavrov, indică implicare din partea Bruxelles-ului și SUA în chestiunile interne ale Republici.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: