15 / 06 / 2021


Ministrul Apărării de la Chișinău, despre exercițiile intense ale trupelor ruse din regiunea transnistreană: „Nu sunt motive de îngrijorare”

Victor Gaiciuc, ministrul Apărării de la Chișinău, a declarat pentru publicația Balkan Insight că nu vede niciun pericol că de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/04/2021

Victor Gaiciuc, ministrul Apărării de la Chișinău, a declarat pentru publicația Balkan Insight că nu vede niciun pericol că de la începutul acestei luni, soldații ruși din Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) desfășoară intens antrenamente pe scenarii ofensive cu blindate și infanterie peste Nistru, transmite anticorupție.md.
„Nu, în acest moment trupe suplimentare ruse în Transnistria, în ultimii 15-20 de ani nu au apărut. Câte au fost încă de atunci, atâtea sunt și acum. Și nici tancuri nu am auzit să aducă și nici avioane. În principiu, sunt tot aceea care au fost. Pentru noi, nu sunt motive de îngrijorare. Cu toate că, filosofic vorbind, orice mișcare a trupelor este un motiv de unde și pentru ce sunt ele mișcate. Dar motive mari de îngrijorare nu ar fi”, a declarat Victor Gaiciuc.
Mai mult, acesta a mai afirmat că „astfel de exerciții se întâmplă regulat”.
Menționăm că, Districtul militar de Vest al Rusiei a anunțat miercuri că militarii ruși ai GOTR au desfășurat ultima etapă a unei pregătiri de luptă. „Militarii și-au dezvoltat abilitățile pentru o bătălie ofensivă. Au efectuat manevre și au distrus ținte,” a precizat Ministerul Apărării din Rusia. Scenariul exercițiilor de luptă a inclus distrugerea vehiculelor blindate și a dronelor trimise de un inamic imaginar. Conform scenariului, în timpul ofensivei, inamicul a dezactivat o unitate de vehicule blindate. Specialiștii în unitățile de reparații s-au deplasat la vehiculul de luptă avariat și l-au evacuat.
Potrivit planului de instruire al trupelor Districtului militar de vest al Rusiei, exercițiile au avut loc în poligonul de tragere militar din Transnistria. Militarii GOTR din regiunea separatistă transnistreană sunt încadrați în cadrul acestui district.
Expertul în securitate de la Chișinău, Rosian Vasiloi, a declarat pentru BIRN că șapte exerciții militare ale GOTR au avut loc în Transnistria doar de la începutul acestei luni.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: