23 / 06 / 2021


Ministrul Agriculturii își bate joc de crescătorii de bovine; 5 euro subvenție

Ilie Chifan, crescător de vaci din Firiteaz, județul Arad, a anunțat că în cadrul unei întâlniri cu ministrul Agriculturii Adrian…

De redactia , in Actualitate , at 21/03/2021

Ilie Chifan, crescător de vaci din Firiteaz, județul Arad, a anunțat că în cadrul unei întâlniri cu ministrul Agriculturii Adrian Oros, s-a propus ca valoarea ANT 8 carne să fie de 5 euro pe cap de bovină (și de lapte, și de carne) iar banii rămași ar urma să se împartă ulterior crescătorilor, ca ajutor de Covid, pentru animalele aflate în fermă pe 31 ianuarie anul acesta. Efectiv este o bătaie de joc la adresa crescătorilor de bovine. Oamenii spun că și crotalul costă mai mult decât subvenția, în cazul în care animalul îl pierde sau îl rupe.

“La întâlnirea desfășurată astăzi la Cluj cu domnul ministru Adrian Oros și o parte din reprezentanții sectorului bovin s-au propus urmatoarele:– la ANT bovine anul de referinta 2013 sa fie alocata suma de 5 euro/cap animal și 2 euro / tona lapte livrat în 2015;-suma de bani care ramane de la ANT 2013 sa se distribuie la fermierii care au avut bovinele în ferma la 31 ianuarie 2021, indiferent că este mascul sau femelă, să aibă peste 7 luni și să se dea sub forma de Covid 2020 pentru a intra banii în conturi în aproximativ 2 luni”, a anunțat Ilie Chifan pe pagina sa de Facebook.

Nu este clar ce sume ar urma să încaseze micii fermieri care au până la 5 vaci. Ajutorul Covid-19 a fost acordat anul trecut pentru crescătorii care au avut minim 5 capete de bovine eligibile. În această situație, micii fermieri ar urma să încaseze numai cei 5 euro pe cap de bovină, adică un fermier care are 3 vaci ar lua 15 euro, iar unul cu 4 vaci, 20 de euro.

Ministrul Adrian Oros a anunțat că plafonul disponibil pentru plata ANT bovine este cu 55% mai mic față de anul trecut.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: