27 / 05 / 2022


Ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, după întrevederea cu șeful MAI de la București: „Împărtășim aceleași provocări, astfel unim forțele”

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, a avut o întrevedere cu Lucian Nicolae Bode, șeful MAI de la…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 20/01/2022

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău, a avut o întrevedere cu Lucian Nicolae Bode, șeful MAI de la București. 
În cadrul discuției online, a fost stabilit planul interministerial pe dimensiunea afacerilor interne a Republicii Moldova și a României, acțiunile incluse implicând toate domeniile aflate în gestiunea MAI.
„Împărtășim aceleași provocări, astfel unim forțele. Anul 2021 a demonstrat că împreună suntem mult mai puternici și mai eficienți în a oferi un grad mai sporit de siguranță în fața provocărilor pe toate palierele – securitatea frontierei, lupta cu criminalitatea, intervenții în dezastre”, a declarat ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova.
De asemenea, a fost agreat planul de instruire academică pentru anul 2022 a angajaților MAI. „Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă. Vom crește capacitățile ministerului pe mai multe segmente, inclusiv managementul migrației, investigații criminalistice, analiza și previziunea strategică”, a adăugat Ana Revenco.
Totodată, a fost agreată o reuniune a șefilor de arme pentru a stabili agenda comună de activități. Potrivit ministrului de Interne de la Chișinău, „este prima dată când șefii de arme se vor reuni, pentru a aborda în complexitate toate obiectivele comune și oportunitățile de conlucrare”.
Ana Revenco a mai menționat că România a fost mereu aproape de Republica Moldova și a susținut demersul de dezvoltare și modernizare a acestui stat. În același context, șefa MAI de la Chișinău a mulțumit ministrului Afacerilor Interne de la București și echipei sale pentru deschidere, subliniind că „împreună putem spori sentimentul de siguranță și fortifica eforturile pentru a oferi cetățenilor servicii mai calitative”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: