19 / 06 / 2021


Ministerul Economiei de la Chișinău și Misiunea UE, discuții despre noua asistența financiară pentru R. Moldova

Reprezentanții Ministerul Economiei de la Chișinău au discutat cu Misiunea Uniunii Europene despre Planul Indicativ Multianual pentru 2021 – 2027,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/02/2021

Reprezentanții Ministerul Economiei de la Chișinău au discutat cu Misiunea Uniunii Europene despre Planul Indicativ Multianual pentru 2021 – 2027, care urmează să fie elaborat de UE și va reflecta asistența financiară prevăzută pentru R. Moldova. 
Astfel, astăzi, în cadru unei ședințe de lucru care s-a desfășurat online, Lilia Palii, secretarul general al Ministerul Economiei de la Chișină, a declarat că printre prioritățile instituției pe care o reprezintă se numără susținerea continuă a întreprinderilor mici și mijlocii, cu accent pe digitalizarea acestora, ecologizare și internaționalizare. În acest sens, au fost lansate mai multe programe de sprijin, în special, de susținere a businessului ca urmare a crizei pandemice. Potrivit secretarului general, asistența Uniunii Europene este foarte importantă pentru redresarea activității mediului de afaceri.
De asemenea, Lilia Palii a menționat că Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat primul proiect al Strategiei de dezvoltare economică, acesta fiind un document complex și important care înglobează tot blocul economic.
Potrivit sursei, cu privire la dezvoltarea sectorului energetic, acțiunile planificate derivă din cele trei obiective strategice generale stabilite în strategia energetică a Republicii Moldova până în anul 2030, și anume: crearea și dezvoltarea piețelor energetice concurențiale și integrarea lor regională și europeană, asigurarea securității aprovizionării cu energie, precum și asigurarea durabilității sectorului energetic şi combaterea schimbărilor climatice.
În ceea ce ține de domeniul transporturilor, secretarul de stat al ministerului, Iulian Postică, a declarat că una dintre priorități este elaborarea Strategii în domeniul transporturilor, o acțiune prevăzută, inclusiv, și în Strategia Națională de Dezvoltare 2030. „Noul document trebuie să prezinte o continuitate a Strategiei transport și logistică 2013 – 2022. Elaborarea acestui document va permite trasarea direcțiilor prioritare de dezvoltare și crearea unui sistem de transport durabil. Ținând cont de complexitatea acestui domeniu, procesul urmează să fie unul dificil și costisitor. Asistența Uniunii Europene în procesul de elaborare a acestui document este vitală pentru dezvoltarea durabilă a domeniului transporturilor”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: