26 / 02 / 2024


Militari din R. Moldova și din România, antrenamente comune în cadrul JCET-2024

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/02/2024

Militarii din Republica Moldova și cei din România participă, în perioada 29 ianuarie – 16 februarie, la exercițiul JCET- 2024 (Joint Combined Exchange Training). 
Este vorba despre militari din cadrul Batalionului cu Destinație Specială ,,Fulger” al Armatei din Republica Moldova și colegii lor din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale ,,Băneasa – Otopeni”.
Exercițiului JCET-2024 se desfășoară la un centru de instruire din România și are drept scop „creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor speciale”. 
În acest sens, în cadrul exercițiului, sunt organizate module privind instrucția de iarnă în mediul muntos, trageri de luptă avansate din armament diferit, precum și alte misiuni specifice.
Menționăm că exercițiul „Joint Combined Exchange Training” are loc în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei din Republica Moldova pentru anul 2024. Militarii din Republica Moldova participă la acest exercițiu începând cu anul 2009.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *