22 / 09 / 2021


Mii de persoane au manifestat în Franţa faţă de “dictatura sanitară”

Distribuie acest articol! Mii de persoane au manifestat sâmbătă în Franţa, în special la Paris şi Marsilia, faţă de extinderea…

De redactia , in Internațional , at 24/07/2021

Distribuie acest articol!
Mii de persoane au manifestat sâmbătă în Franţa, în special la Paris şi Marsilia, faţă de extinderea permisului de sănătate şi a vaccinării obligatorii pentru unele profesiuni, între care personalul medical, conform AFP.
Este vorba despre a doua zi de mobilizare în jurul sloganelor “Pentru libertate” şi “Contra dictaturii sanitare”. Manifestaţia contra permisului de sănătate lansată de vestele galbene la Paris a fost marcată de tensiuni în apropiere de Gara Saint-Lazare. Poliţiştii au lansat gaze lacrimogene către manifestanţi.
Noi ciocniri au izbucnit pe bulevardul Champs-Élysées şi pe câteva străzi din jur, potrivit BFM TV. 

Mai mult de 4.000 de persoane la Marsilia
Potrivit unui bilanţ al Prefecturii, mai mult de 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Marsilia faţă de impunerea permisului de sănătate. Potrivit aceleiaşi surse, 2.500 de participanţi au fost înregistraţi în Aix-en-Provence, şi 600 în La Ciotat. 
Incidente au avut loc şi la Lyon, a indicat Prefectura din Rhône. Aproximativ o sută de manifestanţi au aruncat cu proiectile asupra Poliţiei. Aceştia din urmă s-au confruntat cu “indivizi violenţi şi hotărâţi”, îmbrăcaţi în negru care au ridicat bariere. 
Aproximativ 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă pe străzile din Strasbourg faţă de permisul sanitar şi obigativitatea vaccinării, scandând “libertate, libertate” sau cerând demisia preşedintelui. 

Distribuie acest articol!

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: