27 / 05 / 2022


Mii de oameni în stradă la Viena

Mii de oameni au ieșit sâmbătă în capitala Austriei pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinuri obligatorii…

De redactia , in Internațional , at 17/01/2022

Mii de oameni au ieșit sâmbătă în capitala Austriei pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinuri obligatorii împotriva COVID-19 pentru toți luna viitoare.

„Guvernul trebuie să plece!” mulțimile au scandat la un miting din centrul Vienei în ceea ce a devenit un eveniment de rutină de sâmbătă.
Parlamentul este programat să voteze săptămâna viitoare asupra acestei chestiuni, care a polarizat țara pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc.
În noiembrie, guvernul a anunțat un al patrulea blocaj național și a declarat că va face vaccinările obligatorii pentru toți austriecii, prima țară din Uniunea Europeană care va face acest lucru.
Un sondaj al revistei Profil a constatat că 51% dintre cei chestionați se opun ca vaccinarea să fie obligatorie din februarie, dintre care 34% au fost împotriva vaccinării obligatorii în general și 17% au vrut să aștepte. Sondajul a constatat că 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie.
Sondajul i-a arătat pe conservatorii cancelarului Karl Nehammer și pe social-democrații de opoziție într-un foc mare pentru primul loc la 25%, urmați de Partidul Libertății de dreapta, un critic strident al politicii guvernamentale, cu 20%.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: