16 / 10 / 2021


Mii de oameni evacuați din cauza erupției vulcanului din La Palma VIDEO

Aproximativ 5.000 de oameni au fost evacuați în ultimele zile, în așteptarea unei erupții iminente a vulcanului din La Palma….

De redactia , in Internațional , at 21/09/2021

Aproximativ 5.000 de oameni au fost evacuați în ultimele zile, în așteptarea unei erupții iminente a vulcanului din La Palma. Sâmbătă noapte, vulcanul a început să scuipe fum și lavă, relatează BBC News.

În ultima săptămână, în insula La Palma au fost înregistrate 22.000 de cutremure, semn că vulcanului aflat în parcul național Cumbra Vieja urmează să erupă.
„Cel mai surprinzător lucru pe care l-am experimentat a fost zgomotul făcut de vulcan. Părea că 20 de avioane de luptă decolează în același timp, era un sunet foarte puternic”, a declarat un localnic, pentru BBC.

Pagubele provocate de erupție nu sunt încă estimate. Mai multe case și drumuri au fost acoperite de lavă, însă autoritățile urmează să anunțe un bilanț. Între timp, mai mulți soldați au fost detașați în zonă pentru a ajuta la evacuări. De altfel, premierul spaniol se află deja în vizită în insula La Palma, unde locuiesc aproximativ 80.000 de oameni.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: