15 / 06 / 2024


Mii de cărți în limba engleză vor ajunge anual în bibliotecile din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/12/2023

Între 400 și 500 de mii de cărți în limba engleză vor ajunge anual în bibliotecile din stânga Prutului grație proiectului „Cărți pentru R. Moldova”.
Un memorandum în acest sens a fost semnat între Ministerul Culturii de la Chișinău, organizațiile de caritate AO Hope 4, CR MCB „Armata Salvării”, Fundația suedeză „Stiftelsen Moldavien” și Biblioteca Națională a Republicii Moldova.
Acest proiect își propune să îmbunătățească nivelul de competență al limbii engleze în Republica Moldova prin furnizarea de cărți pentru fiecare grădiniță, școală și bibliotecă. 
„Fundația „Stiftelsen Moldavien” împreună cu Hope 4 a lansat în 2022 un program de educație IT pentru elevi. Una dintre principalele probleme întâlnite a fost competențele lingvistice limitate în rândul studenților, profesorilor și adulților în general. Nivelul scăzut de cunoaștere a limbii engleze a fost motivul asimilării necorespunzătoare a cunoștințelor”, a menționat Robert Blomberg, președinte al acestei fundații suedeze, care susține proiecte de dezvoltare comunitară.
După ce au vizitat mai multe biblioteci școlare din Republica Moldova, donatorii au constatat lipsa literaturii engleze disponibile și accesibile.
Astfel, s-a decis colectarea cărților în Marea Britanie, prin intermediul organizației „Armatei Salvării”, și distribuirea lor gratuită în Republica Moldova. 
Ministrul Culturii de la Chișinău, Sergiu Prodan, a mulțumit părților implicate în realizarea proiectului, menționând faptul că limba engleză este predominantă în domeniul educației, schimburilor culturale transnaționale și, mai ales, în domeniile științifice și IT.
Menționăm că 40% din aceste cărți vor fi destinate copiilor și adolescenților, iar restul vor fi romane, cărți de bucate și specializate. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *