15 / 06 / 2021


Mihail Albișteanu – AUR: „Trebuie să dăm la o parte ceea ce ne diferențiază și să ne concentrăm pe tot ceea ce ne unește.”

Deputatul AUR Mihail Albișteanu prezent la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 17 Martie a discutat despre acțiunile statului…

De redactia , in Magazin , at 18/03/2021

Deputatul AUR Mihail Albișteanu prezent la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 17 Martie a discutat despre acțiunile statului român cu privire la românii de peste hotare. „În acest sens putem spune că acțiunile au fost destul de firave și cred că se putea face mult mai mult. Organizațiile non-guvernamentale care s-au preocupat de acest aspect au avut rezultate chiar mai bune decât statul român.” susține domnul Mihail Albișteanu.

Întrebat dacă este posibilă Unirea Republicii Moldova cu România dacă cele două state ar fi fost membre Uniunii Europene, deputatul AUR Mihail Albișteanu afirmă că: „Foarte probabil că ar exista o posibilitate importantă cu condiția evident ca cele două conduceri de la Chișinău și de la București să își exprime aprobarea. În cazul Republicii Moldova situația este delicată deoarece încă există trupe ruse pe teritorul acesteia, iar din această cauză este foarte puțin probabil ca Moldova să intre în NATO și UE.”

Mihail Albișteanu deputat AUR susține că cel mai important lucru este să convingi populația Republicii Moldova să fie de acord cu Unirea. România poate contribui cu ajutoare economice și proiecte care să favorizeze legătura Republicii Moldova cu România. Din păcate, sunt forțe din interiorul României care nu sunt de acord cu Unirea și se vede clar acest lucru pentru că nu construim nimic pentru Republica Moldova. Acea autostradă denumită A8 care leagă Târgu Mureș, Iași și mai departe peste Prut la Chișinau este doar pe hârtie.

Întrebat despre decizia premierului Florin Cîțu de al demite pe domnul Octavian Bjoza, deputatul AUR Mihail Albișteanu declară: „Unii spun că această mutare i s-a livrat în plic și că a trebuit să execute acest ordin dar nu știu exact care a fost motivul real. Dacă domnul Florin Cîțu avea neclarități în privința unor declarații ale domnului Bjoza,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: