20 / 09 / 2021


Mihai Eminescu va avea o statuie în Covasna ~ InfoPrut

Un bust al poetului Mihai Eminescu va fi amplasat anul viitor, de Ziua Culturii Naționale, în parcul Voinești din Covasna,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 28/07/2021

Un bust al poetului Mihai Eminescu va fi amplasat anul viitor, de Ziua Culturii Naționale, în parcul Voinești din Covasna, a anunţat secretara Primăriei Covasna pe contul de Facebook.

„Mihai Eminescu va intra în casa noastră! Bustul monumental va fi amplasat în Parcul Tineretului din Voinești urmând a fi inaugurat la data aniversării Zilei lui de nastere, Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2022! Orașul COVASNA va fi prima localitate din județ care se va bucura de un astfel de monument de for public!”, se arată în postare.
Proiectul a fost iniţiat de comunitatea românească din oraş şi va fi implementat cu sprijinul autorităţilor locale, dar şi cu ajutorul unor sponsori.
Amplasarea bustului poetului Mihai Eminescu a a obţinut aviz favorabil din partea Consiliului Local  – Primăria Covasna în anul 2018 şi trebuia realizat în contextul Centenarului Marii Uniri.
Tot atunci a fost aprobată realizarea unui grup statuar reprezentându-i pe regele Ferdinand, regina Maria, Iuliu Maniu şi I.C. Brătianu. Grupul statutar a fost realizat şi inaugurat în 24 ianuarie 2019, notează Basilica.ro.
În oraşul Covasna mai există câteva monumente de for public care reprezintă comunitatea românească. În anul 2002 a fost dezvelit bustul Episcopului Iustinian Teculescu, în proximitatea Bisericii Înălţarea Domnului din oraş.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: