27 / 01 / 2022


METEO: Cum va fi vremea de CRĂCIUN – NewsAr.ro

Meteorologii au emis prognoza cu temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele…

De redactia , in Actualitate , at 30/11/2020

Meteorologii au emis prognoza cu temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice, precum și cu perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor, pentru următoarele săptămâni.
În Banat valorile termice diurne nu vor prezenta variații semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoză, urmând a se înregistra, în medie, maxime termice de 1…3 grade. Nopțile vor fi reci, cu valori de temperatură ce se vor situa sub limită de îngheț, când media regională va fi în jur de -8 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an.
Probabilitatea apariție a precipitațiilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie și 23 – 25 decembrie. Este posibil să apară ninsori cu câteva zile înainte de Crăciun.
În Crișana, la începutul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 0 grade, apoi aceasta va marca o creștere ușoară și treptată și va fi de 1…3 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborâte decât mediile climatologic specifice acestei perioade și se vor încadra, în medie, între -6…-4 grade.
Probabilitatea apariție a precipitațiilor de va fi mai ridicată în intervalul 19 – 20 decembrie și 23 – 25 decembrie.
În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va marca o creștere și va depăși ușor pragul de 0 grade. Temperaturile minime vor caracteriza o vremea deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie de – 9….-7 grade.
Probabilitatea apariție a precipitațiilor de va fi mai ridicată în intervalul 14 – 16 decembrie.
Meteorologii spun că vor fi puține ninsori și temperaturi peste media normală a perioadei pentru România, în preajma Sărbătorilor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: