26 / 09 / 2021


Merkel susține construcția conductei de gaz Nord Stream 2

Cancelarul german Angela Merkel a reafirmat angajamentul guvernului german de a continua şi finaliza construcţia controversatei conducte de gaz Nord…

De redactia , in Internațional , at 02/09/2020

Cancelarul german Angela Merkel a reafirmat angajamentul guvernului german de a continua şi finaliza construcţia controversatei conducte de gaz Nord Stream 2, în cadrul unei conferinţe de presă în portul oraşului Stralsund.

„Nu considerăm că aceste sancţiuni extrateritoriale, adică cele care se extind dincolo de teritoriul Statelor Unite, sunt legale”, a declarat cancelarul german. La începutul lunii august, într-o adresă către portul german Sassnitz-Mukran de la Marea Baltică, trei senatori americani au exprimat ameninţări cu măsuri punitive împotriva membrilor consiliului de administraţie, directorilor şi acţionarilor.

Nord Stream 2 joacă un rol important pentru economia landului german Mecklenburg-Pomerania de Vest, conductele fiind expediate din portul Sassnitz, iar gazul rusesc urmând să ajungă în oraşul-port Lubmin. De Nord Stream 2 se leagă importante interese strategice. De o parte se află Rusia, ca furnizor, şi Germania împreună cu alte state europene, ca beneficiari. De cealaltă parte se află statele de tranzit de până acum, Ucraina, dar şi Polonia şi ţările baltice, care pe viitor vor fi lipsite de încasările din taxele de tranzit. Iar SUA iau partea celei din urmă tabere. Susţinând că Nord Stream 2 ar putea transforma Germania în „ostaticul Rusiei”, Trump a ameninţat o serie de firme europene cu sancţiuni în cazul în care participă la construcţia gazoductului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: