05 / 07 / 2022


Membrii Comitetului Director al UPT, condus de dr.ing. Dan Bedros, gestionează 80.000 de locuri de muncă în Timiș

Universitatea Politehnica Timișoara a găzduit, vineri, 9 iulie, una dintre cele mai importante reuniuni ale Comitetului Director al UPT,  o…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri , at 11/07/2021

Universitatea Politehnica Timișoara a găzduit, vineri, 9 iulie, una dintre cele mai importante reuniuni ale Comitetului Director al UPT,  o structură înființată în premieră națională în 2012, formată din personalități proeminente ale mediului socio-economic regional.

La întâlnire au participat reprezentanții conducerii Politehnicii timișorene, ai celor mai importante companii din zonă, oameni de cultură și doi dintre liderii administrației – președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și primarul Timișoarei, Dominic-Samuel Fritz, invitați să se alăture Comitetului Director al UPT.

În debutul întâlnirii, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a făcut o scurtă prezentare a ceea ce este UPT astăzi.

Instituția este o universitate dinamică, aflată în plină schimbare a paradigmei de cultură organizațională, cu accent pe transparentizarea și digitalizarea activității, profesionalizarea leadership-ului prin cursuri specifice adresate celor cu funcții de conducere, o universitate cu peste 13.000 de studenți, aflată pe un trend de creștere care poate fi menținut doar prin colaborarea întregii societăți, o universitate care a investit, în ultima perioadă, timp și resurse pentru creșterea numărului de proiecte în care este implicată, o universitate care definit recent o strategie de internaționalizare a activității, care are în derulare o serie de proiecte de investiții de anvergură.

Politehnica are și unele nevoi, cea mai mare fiind aceea de a atrage cadre didactice, în special pentru domeniile tehnologiei de vârf, dar care și-a stabilit și o strategie pe termen mediu și lung ce are în prim-plan dezvoltarea orașului și a regiunii.

Președintele Comitetului Director al UPT, dr.ing. Dan Bedros, a subliniat necesitatea reorganizării activității Comitetului Director (ai cărui membrii gestionează circa 80.000 de locuri de muncă), dar și cea mai importantă realizare a acestei reuniuni – faptul că a jucat rolul de catalizator care a reușit să aducă la aceeași masă reprezentanții mediului economic,

 » sursa:ziuadevest.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: