18 / 06 / 2021


Medic, șef la primiri urgențe, arestat după ce ar fi provocat intenționat decesul la doi bolnavi de COVID

Şeful unităţii de primiri urgenţe al unui spital din Brescia, Italia, este în arest după ce ar fi provocat intenţionat…

De redactia , in Internațional , at 26/01/2021

Şeful unităţii de primiri urgenţe al unui spital din Brescia, Italia, este în arest după ce ar fi provocat intenţionat decesul a doi bolnavi de Covid.

Şeful unităţii de primiri urgenţe al spitalului Montichiari din Brescia este acuzat că a administrat intenţionat anestezice şi medicamente blocante neuromusculare pacienţilor cu coronavirus, ceea ce le-a cauzat moartea.
Medicul a fost arestat sub acuzaţia de omucidere voluntară, pentru că a administrat medicamente care au dus la moartea a doi pacienţi cu Covid, scrie La Repubblica.
Bărbatul se află în arest la domiciliu, deoarece, potrivit judecătorilor, există riscul ca acesta să repete infracţiunea.
Faptele datează din martie anul trecut, când bolnavii de Covid au umplut până la refuz spitalele din Italia.
Autorităţile, la două luni după fapte, au adunat şi prelucrat informaţii despre posibilitatea ca decesul unor pacienţi, care a avut loc în camera de urgenţă a spitalului, să fi fost cauzat de „practici medicale întreprinse în mod conştient de către un medic”.
Investigaţia a făcut posibilă analiza dosarelor medicale ale mai multor pacienţi decedaţi în acea perioadă, constatându-se că în unele cazuri starea pacienţilor s-a agravat brusc. Trei trupuri au fost exhumate pentru a fi supuse autopsiei şi investigaţiilor toxicologice.
Investigaţiile au relevat apoi prezenţa unui medicament anestezic şi relaxant muscular folosit în mod obişnuit în procedurile de intubaţie şi sedare, care, dacă este utilizat în afara procedurilor şi dozelor specifice, poate determina moartea pacientului.
Mai mult, în dosarele medicale verificate, administrarea acestor medicamente nu apare, motiv pentru care a apărut ipoteza că medicul este responsabil şi pentru fals în documente publice

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: