17 / 04 / 2024


Matei, băiatul care a emoționat pe toată lumea: „Dragă Moș Crăciun, eu sunt Matei și am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiți” – BotosaniNews.ro

By redactia , in Actualitate , at 25/12/2023

Pentru copii perioada Crăciunului este una magică, pentru că atunci vine Moș Crăciun cu tolba plină de cadouri. Din păcate, pentru unii cadourile lipsesc sau sunt extrem de modeste, pentru că părinții lor nu își permit mare lucru.
Matei i-a scris bunului Moș că a fost foarte cuminte și a cerut și el niște daruri, deși a fost modest în pretenții. El a cerut niște biscuiți, câteva portocale pentru bunica lui și un os pentru Bobiță, câinele familiei.
”Dragă Moş Crăciun, Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem. Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îl uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor. Mulţumesc, Cu drag, Matei”, a fost scrisoarea scrisă de Matei pentru Moș Crăciun.
Scrisoarea lui Matei a fost făcută publică pe internet de Nicoleta Ioniţă, preşedinta Asociaţiei Give & Help din Târgoviște. Aceasta a tras speranța că oamenii se vor gândi la Matei și îl vor ajuta, mai ales că băiatul provine familie cu probleme. Mama și bunica se chinuie să-l crească, după ce au reușit să se îndepărteze de tatăl lui abuziv.
Matei trăia într-o familie abuzivă
Conform informațiilor furnizate de Nicoleta Ioniţă, mama lui Matei este singura care aducea bani în casă, lucrând ca vânzătoare la supermarket. Înainte, salariul femeii era luat de fostul său soț pentru jocurile de noroc. Sătulă de toată situația, aceasta a mers la autorităţi să îl reclame pe bărbat, iar așa a obținut un ordin de restricție, notează Adevărul.
În cele din urmă, femeia a reușit să scape de soțul abuziv, cel care îi făcuse viața un calvar în ultimii ani. De asemenea, ea a renunțat la fostul loc de muncă pentru că se temea ca fostul soț să nu o găsească. Acum, femeia își crește băiatul împreună cu mama sa, dar nu are un loc de muncă.
”Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun.
Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători”, a spus Nicoleta Ioniţă despre cazul lui Matei.
Sursa: stiridecluj

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *