27 / 01 / 2022


Matei Alexandru, la Știrea Zilei: Gheorghe Flutur, șeful mafiei lemnului din Bucovina

Pădurile României au devenit sursă de venit pentru foarte mulți politicieni. Un exemplu în acest sens este și Gheorghe Flutur,…

De redactia , in Actualitate , at 19/01/2021

Pădurile României au devenit sursă de venit pentru foarte mulți politicieni. Un exemplu în acest sens este și Gheorghe Flutur, politician român, de profesie Inginer Silvic propulsat în politica românească direct de la șefia RomSilva Suceava, in senator PNL, PLD, PD-L, PNL, a îndeplinit funcția de Ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul guvernului Tăriceanu (2004-2006) În prezent Gheorghe Flutur deține funcția de prim-vicepreședinte al PNL și Președinte CJ Suceava!

Despre defrișările ilegale, mafia lemnului și politicienii corupți am discutat cu Matei Alexandru, de la Anchetatorii.ro – editorialist și jurnalist de investigații la emisiunea Știrea Zilei din 15 ianuarie, prezentată de Doina Grosu.

„În perioada 2004 – 2008, Gheorghe Flutur a fost membru în grupul parlamentar de prietenie cu Republica Austria, a înregistrat 62 de luări de cuvânt în 42 de ședințe parlamentare și a inițiat 10 propuneri legislative, din care 1 a fost promulgată lege. De aici încep legăturile cu firmele private austriece care unesc politicieni români indiferent de culoarea politică ( PDSR, PSD, PD, PDL,PNL) pentru contractele de cumpărare, gestionare și export a masei lemnoase din România, pădurea românească” dezvăluie jurnalistul de investigații.

Matei Alexandru în cadrul emisiunii Știrea Zilei că „despre acest personaj considerat de unii cel puțin „dubios” nu se știe că primele contracte în România ale firmei austriece Schweighofer Holzindustrie au fost încheiate în guvernarea PDSR, mai exact de către Direcția Silvica Suceava condusă la acea vreme de cître Gheorghe Flutur. După ce Gheorghe Flutur a ajuns la putere cu BASESCU contractele cu firmele austriece au curs pe banda”.

Domnul Flutur l-a propus pe Costel Alexe la Ministerul Mediului și am vazut în ce situație dramatică am ajuns.

Întreaga emisiune din 15 ianuarie cu jurnalistul de investigații Matei Alexandru poate fi accesată aici

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: