17 / 04 / 2024


Mașinile înmatriculate în Rusia, interzise pe teritoriul Uniunii Europene ~ InfoPrut

By redactia , in Opinii , at 27/10/2023

Mașinile cu plăcuțe de înmatriculare rusești au interzis să intre în Uniunea Europeană. Sancțiunea europeană este pusă în aplicare în Polonia, Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda, de-a lungul întregii granițe de est a UE cu Federația Rusă.
Sancțiunea UE, care funcționează deja în cazul camioanelor, se aplică oricărui autovehicul înmatriculat în Rusia, indiferent dacă proprietarul mașinii și/sau șoferul și pasagerii sunt cetățeni ai UE sau au rezidență permanentă într-un stat UE.
„Măsura face parte din sancțiunile impuse Rusiei și cetățenilor săi pentru războiul brutal pornit în Ucraina, și pentru faptul că statul rus reprezintă astăzi o amenințare la adresa securității internaționale”, a declarat ministrul de Interne al Poloniei, ultima țară care a adoptat această sancțiune, pe 17 septembrie.
Săptămâna trecută, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a denunțat sancțiunea UE drept „rasistă”, sugerând că Moscova ar putea riposta, prin suspendarea legăturilor diplomatice cu UE și rechemarea diplomaților săi de la Bruxelles.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *