27 / 11 / 2021


Masacru în Norvegia – cel puțin 5 persoane ucise de un terorist

Masacru în Norvegia: atacul de la Kongsberg a adus aminte de crimele de la Utoya, din urmă cu 10 ani…

De redactia , in Internațional , at 17/10/2021

Masacru în Norvegia: atacul de la Kongsberg a adus aminte de crimele de la Utoya, din urmă cu 10 ani

Înarmat cu arc şi săgeată, un bărbat a ucis cel puţin 5 persoane, apoi a fost arestat.
Întăriri din toată ţara au fost trimise la Kongsberg, iar ofiţerilor li s-au pus la dispoziţie arme pe care nu le poartă de obicei.
În 2011, Anders Behring Breivik a ucis 77 de oameni.
)
Masacru în Norvegia: atacul de la Kongsberg a adus aminte de crimele de la Utoya, din urmă cu 10 aniMasacru în Norvegia: atacul de la Kongsberg, din sud-estul ţării, a adus în aminte de crimele de la Utoya, din urmă cu 10 ani
Un bărbat a comis un masacru în Kongsberg, în sud-estul Norvegiei: înarmat cu arc şi săgeată, a început să ţintească trecătorii, în diferite zone ale oraşului. Bilanţul oferit de poliţie este de cel puţin 5 morţi, inclusiv un ofiţer în civil, şi doi răniţi.
Poliţia, care a intervenit în forţă, l-a arestat pe atacator, după o scurtă confruntare. Autorităţile susţin că acesta a acţionat singur, dar au continuat să cerceteze prin centrul micului oraş, aflat la 85 de kilometri de Oslo, detectoare de bombe şi două elicoptere.
În acest moment, ipoteza atacului terorist nu este exclusă, chiar dacă, potrivit anchetatorilor, este încă prea devreme pentru a o susţine cu tărie.
Teama de atacurile de extremă dreaptă care în trecut au însângerat ţara este încă vie în Norvegia. Cu toţii se gândesc la masacrului de Utoya, din 2011, în care Anders Behring Breivik a ucis 77 de oameni.

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: