31 / 07 / 2021


MĂRTURIE: Mihai Eminescu a apărut drept sfânt Părintelui văzător cu duhul Nicodim Bujor de la Cernica. La Mormântul lui Eminescu de ziua lui, cu Părintele Emanuel Ganciu și tinerii veniți la chemarea lui Mihai Tîrnoveanu. FOTO / VIDEO

O mare manifestare de dragoste față de Mihai Eminescu – Românul Absolut a avut loc ieri, 15 ianuarie 2021, la…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 17/01/2021

O mare manifestare de dragoste față de Mihai Eminescu – Românul Absolut a avut loc ieri, 15 ianuarie 2021, la mormântul poetului și gazetarului național. Uniți în jurul lui Mihai Eminescu au fost membri ai asociațiilor Calea Neamului, Starea de Libertate, NOI, Neamunit, Camarazii, Grai Străbun, Dulce Românie, alături de zeci de oameni din București și întreaga țară.

 

Manifestarea de la mormântul lui Eminescu a început cu parastasul oficiat de Părintele Emanuel Ganciu, care ne-a relevat minunea văzută de vrednicul de pomenire Părinte Nicodim Bujor de la Cernica, cu Eminescu într-un nimb de lumină. „Era într-o aură de sfânt! Părinte – i-a spus duhovnicul de la Cernica –  Mihai Eminescu este sfânt, e mucenic, este martir. A murit ca un martir pentru ca a luptat pentru Adevăr, pentru neamul românesc, pentru limba română, pentru Biserică. Un model de urmat, mai ales în zilele noastre când minciuna stă cu regele la masă și când noi toți trebuie să fim mărturistori ai Adevărului.”, a dat mărturie Părintele Emanuel (în video, mai jos, pe larg).

 

După slujbă s-a intonat, așa cum se cuvine întodeauna, Imnul României, de către tinerii din Corul Ressurectio din Moinești, jud. Bacău, coordonați de doamna profesoară Gabriela Biea, alături de cei prezenți. Din partea asociațiilor participante au vorbit Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului, Pompiliu Diplan de la Starea de Libertate, Theodor Troiciu de la NOI și Andrei Dincă din partea Neamunit. Un frumos și emoționant cuvânt a avut și doamna profesoară de limba română, Simona Belciu care i-a însoțit de tinerii din Moinelti, aceștia, alături de membrii filialei Calea Neamului din Vrancea, conduși de doamna Tanța Stan, încălzind audiența pe parcursul întregii manifestări prin cântec și vers eminescian.

 

Dr. Mihai Tîrnoveanu relatează: „M-am bucurat să constat că toate cuvântările, scurte dar pline de substanță, s-au axat în primul rând pe evidențierea luptei naționale dusă de Mihai Eminescu, atât ca jurnalist, în special la „Timpul”, cât si ca membru marcant al Societății ,,Carpații”, care-și propunea unirea tuturor românilor în vechile hotare ale Daciei Mari, sau ca organizator al Congresului de la Putna. Mihai Eminescu este întemeietorul Doctrinei Naționale, cuprinzând în aceasta afirmarea Nației din toate punctele de vedere, economic, social, politic, juridic, cultural,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: