31 / 07 / 2021


Martorii lui Iehova sunt vânați în Rusia | .News

Politia rusa raid impotriva Martorilor lui Iehova / sursa: Tweeter Autoritățile ruse au arestat Martorii lui Iehova din Moscova și…

De redactia , in Actualitate , at 24/11/2020

Politia rusa raid impotriva Martorilor lui Iehova / sursa: Tweeter
Autoritățile ruse au arestat Martorii lui Iehova din Moscova și în alte 20 de regiuni ca parte a ultimei lor investigații asupra grupului religios care este interzis oficial ca „extremist”, au declarat anchetatorii marți, anunță The Moscow Times.
Videoclipul lansat de filiala din Moscova a Comitetului federal de investigație, care investighează crime majore, a arătat bărbați mascați care deschid o ușă de apartament și arată monedă rusă și străină confiscată în timpul perchezițiilor. Într-o declarație, a spus că Martorii lui Iehova au ținut acolo „întâlniri secrete”, „au studiat literatură religioasă” și „au recrutat noi membri”.
Raidurile au făcut parte dintr-un dosar penal deschis în activități „extremiste” ale Centrului Administrativ Martorii lui Iehova, sediul central al organizației, în perioada iunie 2019 și până în prezent. Curtea Supremă a Rusiei a interzis Martorii lui Iehova în aprilie 2017.
„Împreună cu Ministerul Rus de Interne, FSB (Serviciul Federal de Securitate) și sprijinul Gărzii Naționale, anchetatorii direcției principale a capitalei au efectuat percheziții la Moscova și în mai mult de 20 de regiuni ale țării”, a declarat Comitetul de anchetă de la Moscova.
Nu a spus în ce regiuni și câți închinători au fost reținuți, menționând doar că erau atât „organizatori, cât și participanți la mișcare”.
Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații vor primi până la 10 ani de închisoare. Reprezentanții lor au  estimat că peste 400 dintre adepți au fost acuzați sau condamnați în Rusia între 2017 și sfârșitul lunii octombrie 2020. Zece închinători execută pedepse cu închisoare cuprinse între doi și șase ani.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: