26 / 02 / 2024


„Mark Verlan. IN LOVE”, expoziție-omagiu la București

By redactia , in Actualitate Internațional , at 08/02/2024

O expoziție de pictură cu genericul „Mark Verlan. IN LOVE” va fi vernisată miercuri, 14 februarie, la Galeria Arbor.art.room din București.
Expoziția reprezintă un omagiu adus artistului-legendă din Republica Moldova, Mark Verlan. Aceasta va conține texte și lucrări mai puțin cunoscute publicului, care pun în lumină un fel aparte al artistului de a reflecta asupra erosului, o privire tandră, ludică și ironică totodată.
„Mark Verlan (1963 – 2020) a fost unul dintre artiștii legendari de la Chișinău, cu simpatizanți pe ambele maluri ale Prutului, cuceriți de stilul lui nonconformist și boem și de amprenta umoristic-fantezistă a operei sale. Ca artist Mark Verlan interesează și prin textele numeroase care-i acompaniază lucrările, însemnări lăsate pe spatele tablourilor, pe foi, bilețele, pe coperte de cărți sau gravate în lemn sau piatră. (…) Expoziția „Mark Verlan. IN LOVE” oferă vizitatorilor șansa de a descoperi mai multe însemnări ale artistului pe tema iubirii. Sunt fragmente ludice, duioase, uneori fantastice, care însoțesc lucrări mai puțin cunoscute marelui public”, informează organizatorii.
Expoziția „Mark Verlan. IN LOVE” este cea de a patra și ultima expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care și-a propus să prezinte publicului artiști basarabeni, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, în momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.
Această expoziție va fi deschisă pentru publicul larg în perioada 14 februarie – 9 martie 2024, fiind  organizată de Asociația pentru cultură și arte „Arbor”, în colaborare și cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *