26 / 05 / 2024


Marius Ghileazan: Se termină comedia securistoidă “Salvați Bucureștiul?” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 22/12/2023

un editorial de Marius Ghilezan

Un dezvoltator imobiliar a reușit să obțină în instanță dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul, înființată de Nicușor Dan în anul 2008. Sentința nu e definitivă. Liderii săi adună cu căciula 60.000 de lei, cheltuieli de judecată.

Trambulina lui Nicușor Dan e grav avariată. Ceea ce s-a dovedit un instrument de blocaj al dezvoltării Capitalei devine praf de stele. Mai are dreptul la o ultimă respirație judiciară.

Ani de zile, Nicușor Dan a târât instituțiile publice și private în fel de fel de procese, făcând rolul de agent verde. Un fel de Agentul 007 ecologist. Pentru misiunea de împotrivist de serviciu, actualul primar de sorginte oengistă nu s-a luptat cu burta goală. A avut bani din fondurile norvegiene, ale Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, ale celei pentru Parteneriat, cu bani de la Soros și de la ambasade. E singurul oengist săltat cu duba, când a protestat pentru salvarea prăbușitei Hăli Matache, dus în arest și ajuns primar. Un fel de Vasile Roaită, tot susținut de-o ambasadă.

Din asociația lui Nicușor Dan de salvat brusturii din balta Văcăreștilor a emanat Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) la alegerile locale din 2016. Partidul tefeliștilor a obținut 25 % în București.

Corporatiștilor li s-a livrat un partid la cheie. Cu unicul scop de a băga adversarii la pușcărie. Săreau ca nebunii prin piețe, făcând awarness pentru DNA, caz unic în lume, ca o procuratură să aibă, asemenea unui cult, adepți.

Uniunea pentru Codlea, nu pentru Coldea

În data de 21 august 2016, Uniunea Salvați Bucureștiul a fuzionat cu Uniunea pentru Codlea ( a nu se citi Coldea) și Uniunea Salvați România, noua formațiune purtând numele Uniunea Salvați România. La alegerile parlamentare a obținut 8,87%. În patru ani, acesta a crescut ca voinicul din poveste, ca urmare a engagementului noii securități cu strada. Sute de mii de tineri naivi au fost scoși la proteste pentru a doborî o guvernare mult prea suveranistă, în raport cu interesele multinaționalelor și ale ambasadelor. Așa s-au înfoiat pectoralii USR de au ajuns să trimită unul de-a lor primar general și să guverneze alături de PNL. Mai mult, țestele țuguiate ale salvatorilor (care au lăsat sătenii din Roșia Montană să moară de foame ) au gândit, creat, pus în operă PNRR-ul care dă atâtea bătăi de cap.

Drulăii folosesc narativul lui Dragnea

Acum, când unii de-ai lor sunt anchetați de DNA, liderii salvatorilor folosesc narativul victimelor binomului. Zic că sunt ostracizați de sistem, uitând cine le sunt nașii de botez și că ei au emanat din prepuțul anticorupției, jihad de sistem împotriva celor care nu se-nchină.

Îmi aduc aminte de întâlnirile,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *