26 / 05 / 2024


Mario Iorgulescu a primit 13 ani şi opt luni de închisoare – Avocații susțin că nu poate face pușcărie – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 27/10/2023

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia este definitivă. Magistraţii au contopit pedepsele din dosarul accidentului pe care acesta l-a provocat cu o sentinţă mai veche, pentru complicitate la lipsire de libertate.

Unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, Virgil Boglea, susține că hotărârea judecătorilor români de a-l condamna definitiv pe clientul său la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare nu are temei legal și că apărarea pregătește căi de atac excepționale, inclusiv un proces la CEDO.

Avocatul spune că Mario Iorgulescu suferă de grave afecțiuni psihice și că nu poate suporta consecințele procesului.

Magistraţii au decis aplicarea celei mai grele pedepse, de 12 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), iar în final Mario Iorgulescu urmează să execute o pedepasă de 13 ani şi opt luni de închisoare. 

De asemenea, instanţa a respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Mario Iorgulescu. 

Magistraţii au mai hotărât să îi interzică lui Mario Iorgulescu, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, următoarele drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să nu îl oblige pe Mario Iorgulescu să plătească despăgubiri pentru două părţi civile, în valoare de 50.000 de lei, daune materiale şi 100.000 de euro, daune morale, pentru fiecare dintre acestea, sumele respective urmând să fie achitate de societatea de asigurare. 

Decizia este definitivă în privinţa condamnării, dar poate fi atacată cu recurs pronunţarea împotriva soluţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.

Mario Iorgulescu, fiul fostului preşedinte al LPF Gino Iorgulescu, a provocat în 8 septembrie 2019 un accident rutier, pe şoseaua Chitilei, din Bucureşti, soldat cu moartea unui tânăr de 24 de ani.

 » Citeste mai mult

Comentarii