27 / 11 / 2021


Mareșalul Românismului Radu Theodoru a împlinit 97 de ani. La Mulți și Binecuvântați Ani! Crezul lui despre Românul Absolut: „Eminescu este Biblia Românismului!”. INTERVIU: „Românii se vor ridica!”

Veteranul de Război și legendarul explorator și scriitor, General maior aviator Radu Theodoru, a împlinit azi 97 de ani. Îi…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 18/01/2021

Veteranul de Război și legendarul explorator și scriitor, General maior aviator Radu Theodoru, a împlinit azi 97 de ani.

Îi dorim La Mulți și Binecuvântați Ani!

Născut pe 17 ianuarie 1924, în apropierea zilei de 15 ianuarie, data oficială de naștere a lui Mihai Eminescu, ne bucurăm să-i prezentăm și crezul său despre Românul Absolut: „Eminescu este Biblia Românismului! Eminescu reprezintă pentru mine esența românității. Pe masa mea de lucru există Biblia și Eminescu – Opera Politică. Aceasta este esențială. Aceasta ne reprezintă. Opera Politică are valoarea permanenței, a eternității. Aceasta e România, prezentă, trecută și viitoare: Eminescu. E Biblia Românității. Acesta este Eminescu! Pentru mine, Opera Politică a lui Eminescu este esența Istoriei Românilor. Nu numai a Istoriei trecute. Nu. A Istoriei trecute, prezente și viitoare”, ne-a transmis Mareșalul Românismului, Radu Theodoru (video mai jos). Iată-l în tinerețe:

Reproducem, de asemenea, mai jos, un interviu cu legendarul Radu Theodoru despre Valea Uzului și Opinca pusă pe Parlamentul Ungariei acum 101 de ani: „Valea Uzului este un semnal. Românii se vor ridica!”, spune Generalul.

Generalul Radu Theodoru, legendarul explorator, militar și scriitor în
vârstă de 96 de ani (acum un an), ne-a acordat un interviu în exclusivitate despre
cum se vede România la Centenarul ocupării și eliberării Budapestei de
bolșevici. De la aspectele istorice, privind modul în care Armata Română
a cucerit Ungaria pentru a bloca avansul comunismului de tip sovietic
în Europa cu țărani-militari încălțați, la propriu, în opinici, și până
la trădările clasei politice de azi în favoarea UDMR. Generalul afirmă
tranșant că Ungaria este condusă militar de Moscova și activează pe
această linie în Transilvania în timp ce serviciile românești sunt
silite să acționeze „haiducește”.

Venerabilul militar de carieră consideră că victoria Armatei Române a fost victoria aristocrației țărănești împotriva celor care i-au asuprit pe românii
din Transilvania timp de aproape 1000 de ani. Generalul afirmă că este
cu adevărat o victorie asupra forțelor antiromânești ungaro-sovietice,
pentru că intenția lui Bela Kun era, de asemenea, să recreeze „Ungaria
Mare” sub steagul roșu bolșevic și chiar să desființeze România, conform dispozițiilor lui Lenin, care organizase un adevărat „plan circular de atac” împotriva statului român.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: