22 / 06 / 2024


Marea Unire, sărbătorită și la Orhei ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 02/12/2023

 Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Orhei, la Biserica Ortodoxă Românească din oraș. 
„La ziua Întâi a lui Decemvrie, când se prăznuiește Unirea României, adunatu-ne-am cu duhul înălțat, precum și cu sufletele încărcate de nădejde, la umbrarul bisericesc al Paraclisul Mitropoliei Basarabiei și la Biserica Ortodoxă Românească din ORHEI spre a săvârși cu evlavie slujba de Te-Deum prin care am mulțumit Bunului Dumnezeu pentru toate”, a anunțat Sergiu Aga, preot paroh al Mitropoliei Basarabiei de la biserica „Sfântul Vasile de la Poiana Mărului” din Orhei.
Cei prezenți au închinat flori la bustul regelui Ferdinand Reîntregitorul, „stăpânul și călăuzitorul Neamului Românesc la acea vreme măreață când înfăptuitu-s-a Unirea, în 1918”.
„Cu pași măsurați și cu inimi deschise, ne-am adunat apoi la o frățească agapă, la Centrul Social Filantropia, unde am depănat cu căldură gânduri și cuvinte despre cum am putea fiecare să sprijinim și să promovăm idealurile românești nobile. Dialogul nostru, împletit cu opinii de suflet și urări de bine, a fost o aducere aminte de datoria și responsabilitatea noastră de a susține și a întări sentimentele pro-românești și europene. Fiecare cuvânt rostit a fost o punte peste timp, legând trecutul de viitor, și o mărturie a dorinței de a vedea țara noastră, România, înflorind în unitate și pace”, a mai scris preotul pe pagina sa de Facebook.
​1 Decembrie este ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 105 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *