14 / 06 / 2021


Marea diferență dintre spirulina vie și spirulina praf

Astăzi, spirulina este în mare parte consumată uscată sub formă uscată de pastile, fulgi sau pulbere. Totuși, studiile arată că…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 26/01/2021

Astăzi, spirulina este în mare parte consumată uscată sub formă uscată de pastile, fulgi sau pulbere. Totuși, studiile arată că alimentele procesate au mai puțini nutrienți în comparație cu alimentele vii. Spirulina nu este o excepție, deși conține o multitudine de vitamine, proteine, minerale și nutrienți, odată supusă procesului de uscare acestea degradează, iar produsul final este lipsit de vitalitate.

Vestea bună este că astăzi pe piață găsim o alternativă pentru spirulina praf, una vie. Spirulina vie este 100% biodisponibilă, este lipsită de gust și miros neplăcut și este mai nutritivă decât orice altă formă de spirulină.
De ce spirulina vie este mai bună pentru organism?

spirulina in pahar

1. Spirulina Vie este mai mai ușor absorbită de organism

Spirulina vie este digerabilă între 85 și 95% deoarece nu are celuloză în pereții celulari, ceea ce o face foarte ușor de asimilat de organismul nostru. Organismul recunoaște instantaneu tot ce este viu, de aceea folosește mai multă energie pentru a descompune și a digera alimentele sub formă de pulbere în comparație cu alimentele care sunt în stare proaspătă și conțin fibre.

Pudra de spirulina poate conține o mulțime de substanțe nutritive, dar o mare parte din acestea nu pot fi absorbite de organism din cauza stării sale.

2. Spirulina Vie își păstrează fitonutrienții

Fitonutrienții sunt nutrienți funcționali care ajută la sintetizarea multor enzime necesare pentru reglarea metabolismului. Acestea includ glicolipide, polizaharide și pigmenți. Culoarea foarte închisă a spirulinei provine anume din pigmenții naturali.

Ca urmare a supunerii algelor la temperaturi ridicate, compusul crucial al spirulinei, numit ficocianina care conferă proprietăți antiinflamatoare și antioxidante devine aproape complet ineficient. Chiar dacă se aplică un proces de uscare la căldură relativ scăzută, enzimele esențiale sunt distruse, astfel corpul tău nu poate absorbi în totalitate nutrienții.

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: