21 / 05 / 2022


Marea Britanie sare în ajutorul spitalului din Comrat ~ InfoPrut

Marea Britanie a donat, astăzi, un lot de echipamente medicale şi de protecţie individuală personalului medical de la spitalul raional…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/10/2020

Marea Britanie a donat, astăzi, un lot de echipamente medicale şi de protecţie individuală personalului medical de la spitalul raional din Comrat.
Marea Britanie susține răspunsul de urgență la criza COVID-19 pe ambele maluri ale râului Nistru, printr-o contribuție de 160.000 lire sterline, oferită prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Organizația Mondială a Sănătății și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului sunt parteneri în derularea acestei inițiative.
100 pulsoximetre, pentru a determina nivelul de oxigen în sânge a bolnavilor, sunt oferite unităților de terapie intensivă din cadrul instituțiilor medico-sanitare care tratează pacienți cu COVID-19. De asemenea, instituțiile medicale din toată republica vor primi halate și salopete de unică folosință, soluții de igienizare și dezinfectare, dar și termometre fără contact infraroșu.
La 1 octombrie 2020, s-a desfășurat o ceremonie de înmânare a donațiilor către spitalul din Comrat, unul din beneficiarii acestui program.
„Din primele zile ale pandemiei de coronavirus, lucrătorii medicali din UTA Găgăuzia s-au luptat pentru viețile oamenilor. Pe parcursul acestei perioade dificile, prietenii și partenerii noștri sunt alături de noi. Astăzi primim echipamente esențiale de protecție oferite generos de Marea Britanie. Suntem foarte recunoscători pentru acest sprijin”, a declarat Irina Vlah, bașcanul UTA Găgăuzia.
La rândul său, Steven Mark Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, a subliniat că pandemia de COVID-19 are un impact major asupra vieților oamenilor din întreaga lume, iar în acest context solidaritatea și cooperarea internațională sunt vitale. „Solidaritatea internațională se manifestă și prin donațiile de echipament personal de protecție din partea țărilor dezvoltate. Anume pentru a realiza o astfel de donație ne-am adunat azi cu toții la Comrat, unde sunt sigur că va fi apreciat acest ajutor și va fi utilizat pentru salvarea multor vieți. Aș dori să exprim admirația și respectul din partea Ambasadei Marii Britanii pentru toți lucrării din sectorul sănătății din Republica Moldova,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: