15 / 06 / 2024


Marea Britanie intenționează să restricționeze utilizarea rețelelor de socializare pentru cei sub 16 ani

By redactia , in Internațional , at 21/12/2023

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, ia în considerare restricționarea severă a utilizării TikTok, Instagram și Facebook pentru cei sub 16 ani. A declarat, de asemenea, război conținutului hard, prin eventuala introducere a recunoașterii faciale.
Guvernul Rishi Sunak intenționează să restricționeze utilizarea rețelelor de socializare pentru minori. Noile reglementări ar putea merge până la interzicerea completă a accesului la platformele online pentru adolescenții sub 16 ani.
Intenția premierului britanic este de a-i proteja pe tineri de potențialele prejudicii pe web.
Un decret care obligă platformele de socializare să protejeze minorii de conținutul nociv, cu amenzi de până la 10 % din veniturile globale ale companiei, ar putea ajunge în curând în Marea Britanie. În cadrul unei consultări publice care ar putea avea loc în luna ianuarie, după cum relatează Bloomberg, guvernul va detalia riscurile la care sunt supuși copiii care folosesc social media.
Guvernul Sunak a adoptat deja o lege privind siguranța online, după numeroase apeluri pentru reglementarea web.
Organizația de protecție a copilului Nspcc citează date alarmante: poliția a înregistrat 34.400 de infracțiuni de grooming online (ademenirea de către un adult a unui copil, pentru a fi supus abuzurilor sexuale, tactică folosită de abuzatorii sexuali online care caută victime online) în Marea Britanie.
Îngrijorările legate de copii pe rețelele de socializare au crescut după decizia Meta, compania care se află în spatele Facebook, Meta și Threads, de a introduce mesaje criptate pe Facebook. O măsură „iresponsabilă”, potrivit lui Chris Philp, membru al Parlamentului britanic, care a cerut revocarea imediată a acestei decizii. Agenția guvernamentală de securitate National Crime Agency a atacat Facebook și Meta pentru că au aprobat criptarea mesajelor private pe platformele lor. Potrivit NCA, acest instrument s-ar putea dovedi a fi o protecție pentru conținuturi periculoase și ar complica vânarea potențialilor pedofili care își caută prada pe rețelele de socializare.
CITEȘTE ȘI: Val de tentative de fraudă pe WhatsApp – ”apreciază postări pentru bani”
Dar guvernul lui Rishi Sunak a declarat război și pornografiei. Se are în vedere o interdicție totală pentru persoanele sub 18 ani, pusă în practică nu doar prin măsuri sporite de control parental, ci, eventual, și prin utilizarea inteligenței artificiale. Mai exact, recunoașterea facială, care poate discerne dacă trăsăturile utilizatorului sunt cele ale unui adult sau ale unui adolescent/copil. Ba chiar, potrivit cotidianului Telegraph, Google ar fi dezvoltat un sistem deja aprobat de agenția britanică competentă care gestionează „Age Check Certification Scheme”.
(sursa: Mediafax)

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *