19 / 06 / 2021


Marea Britanie: Boris Johnson a prezentat priorităţile guvernului în ce priveşte politica externă şi de apărare post-Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat marţi priorităţile guvernului său în ce priveşte politica externă şi de apărare post-Brexit, prin…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 17/03/2021

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat marţi priorităţile guvernului său în ce priveşte politica externă şi de apărare post-Brexit, prin care Londra se angajează să crească influenţa Regatului Unit în regiunea Indo-Pacific, în încercarea de a echilibra dominaţia Chinei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Iată care sunt principalele puncte ale „Perspectivei integrate” (Integrated Review) prezentate marţi de şeful executivului de la Londra, rezumate de Reuters.

Statele Unite ale Americii rămân principala relaţie bilaterală a Marii Britanii. Guvernul de la Londra afirmă că va spori cooperarea în domenii tradiţionale cum sunt securitatea şi informaţiile, în special acolo unde împreună cele două ţări pot avea o influenţă mai mare, cum este combaterea finanţării ilicite.

Marea Britanie va rămâne profund ancorată în securitatea şi prosperitatea Europei. Potrivit guvernului britanic, Brexitul îi permite Regatului Unit o abordare distinctă a politicii externe, dar va coopera cu UE acolo unde interesele coincid – de exemplu, pentru susţinerea stabilităţii şi securităţii continentului european şi în ce priveşte acţiunea climatică şi biodiversitatea.

Guvernul britanic spune că va face mai mult pentru a se adapta la influenţa din ce în ce mai mare al Chinei şi va investi în „capacităţi sporite de răspuns în faţa Chinei”, continuând relaţiile comerciale şi de investiţii pozitive cu aceasta şi asigurând în acelaşi timp că securitatea şi valorile naţionale sunt protejate. Londra intenţionează de asemenea să coopereze cu China în ce priveşte combaterea provocărilor cum sunt schimbările climatice.

În acelaşi timp, guvernul britanic vrea să întărească securitatea Infrastructurii naţionale critice, a instituţiilor şi tehnologiilor sensibile, precum şi rezilienţa lanţurilor de aprovizionare critice.

Guvernul britanic afirmă că până la îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia va descuraja activ întregul spectru de ameninţări emanate de Rusia şi se va apăra împotriva acestora,

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: