26 / 05 / 2024


Marcel Ciolacu, somat să explice cum s-a bătut el la revoluție pentru români – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 29/12/2023

Premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Iulian Dodu din funcția de secretar de stat al  Secretariatului de stat pentru revoluționari. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Pentru cei care nu știu, în spiritul clasic al mincinoșilor ce au condus scena politică după 1989, actualul premier Marcel Ciolacu a încasat ilegal pe baza unor declarații în fals și abuzând de funcțiile și puterea pe care le deținea, indemnizația lunară de luptător cu merite deosebite în decembrie 1989.

Mihai Dodu a fost numit în funcție de Nicolae Ciucă și este cel care a cerut analiza cererii premierului de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989, iar o comisie specială din cadrul secretariatului a constatat că Marcel Ciolacu nu îndeplinește condițiile pentru a primi certificat de revoluționar.

Imediat după numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier, Dodu a cerut unei comisii speciale să analizeze cererea lui Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989, iar comisia a respins solicitarea premierului.

Documentul oficial arată că verificarea a venit ca urmare a comunicării de către DNA a clasării unui dosar ce privea calitatea de luptător determinant la Revoluție a lui Marcel Ciolacu.

Tribunalul Buzău a înregistrat, în 25 iulie, acțiunea premierului Marcel Ciolacu prin care acesta contestă anularea cererii sale de recunoaștere a meritelor de luptător anticomunist.

Recent, Mihai Iulian Dodu a explicat pentru Recorder cum s-a ajuns la analiza cererii lui Marcel Ciolacu:


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii