15 / 06 / 2024


Marcel Ciolacu minte că nu se vor mări taxele – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 24/11/2023

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar va trebui ca mediul de afaceri, politicienii, coaliţia şi guvernul să decisă dacă se va menţine cota unică – însă să fie cu adevărat unică – sau se va trece la impozitare progresivă. ”Eu nu refuz niciuna dintre variante”, a transmis premierul.

”A fost un an plin de provăcări, şi interne, şi externe cu efecte în primul şi în primul rând economice pentru ţările ca România – cu frontiera cea mai lungă cu Ucraina. Trăim într-o lume a breaking news-ului, a apocalipsei – şi eu şi dumneavoastră, în fiercare dimineaţă constatăm că vine apocalipsa, că iarăţi s-au luat zeci de mşsuri care vor afecta profund societatea, nivelul de trai şi, mai ales afacerile dumneavoastră.  Am uitat să vorbim şi de realizările economiei româneşti şi de realizările dvs – antreprenorii care au sacrificat aproape totul pentru a ajunge aici”, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea Forumului Dezvoltăm România.

Premierul a reiterat ideea că nu vor exista măriri de taxe şi impozite.

”Am spus-o şi o să o repet – în anul 2024, din punctul meu de vedere, sunt două lcururi foarte clare – nu vor fi măriri de taxe şi impozite şi va exista o stabliitate politică, pentru că avem, indiferent de discuţii în interiorul coaliţiei, avem o datorie faţă de dumneavoastră”, a mai transmis premierul.

Acesta afirmă că România va trebui să decidă – pe termen mediu şi lung dacă rămâne la cota unică sau va introduce impozitarea progresivă.

Decizia, potrivit premierului ar trebui luată de mediul de afaceri împreună cu Guvernul, coaliţia şi politicienii.

”Va trebui să decidem, pe o perioadă medie, care sunt soluţiile: menţinem cota unică, dar să fie cotă unică, creând un mediu concurenţial pentru toată lumea, fără excepţii şi aceea să fie de 16%, să avem un TVA pe care să nu-l creştem, că el aduce o scădere a creşterii economice şi o creştere a inflaţiei, şi toată lupta pe care am avut-o în ultimile luni să scădem la o singură cifră şi să ne propunem pe anul viitor o inflaţie de sub cinci la sută la finalul anului, sau să mergem în zona de impozitare progresivă – eu nu refuz niciuna dintre variante”, a mai declarat premierul.

Potrivit acestuia, ”ambele au plusuri şi minusuri”.

”Cota unică – nu-mi creează un dsconfort dacă această cotă unică rămâne, dar în acest moment ea nu mai este unică – sunt peste 500 de modificări legislative diverse care au modificat cu totul filosofia creării Codului Fiscal”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu afirmă,

 » Citeste mai mult

Comentarii