24 / 02 / 2024


Marcel Ciolacu crede că românii sunt naivi – PSD anunță creșterea pensiilor cu 40% până la alegeri – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 10/11/2023

PSD se pregătește pentru alegerile de anul viitor și readuce în discuție majorarea pensiilor. Ministerul Muncii pregătește o nouă lege a pensiilor care prevede creșteri de 40 sau chiar 80% pentru aceste categorii de venituri. Proiectul ar urma să fie adoptat de către Parlament până pe 20 noiembrie 2023.

Într-o conferință de presă, deputata Dumitrina Mitrea a desființat promisiunile PSD, arătând că în ultimii ani situația pensionarilor s-a înrăutățit: dacă în anul 2006, punctul de pensie reprezenta 97,87% din salariul minim pe economie, astăzi punctul de pensie reprezintă doar 54,09% din salariul minim pe economie. Practic, valoarea punctului de pensie a scăzut cu cei 40% cu care ne minte coaliția de guvernare că vor crește pensia, precizează deputata.

Concluzia este clară: noua lege a pensiilor va duce la polarizarea veniturilor.

Dumitrina Mitrea atrage atenția că proiectul nu face nicio referire la indexarea pensiilor cu inflația, în contextul în care creșterea prețurilor la alimente, medicamente și utilități apasă greu asupra vârstnicilor.

„Așa-zisa reformă a pensiilor va crește de fapt inechitățile dintre pensionari, iar săracii vor fi mai săraci și bogații mai bogați. De asemenea, proiectul nu prevede indexarea automată a pensiilor cu inflația, lăsând această decizie la latitudinea guvernanților. Este o altă măsură care-i lasă pe pensionari la deciziile politicienilor, fără a oferi o protecție reală împotriva efectelor inflației.

De asemenea, proiectul nu rezolvă problema inechităților sociale legate de vârsta de pensionare, prin care toți românii ar trebui să se pensioneze la aceeași vârstă”, a mai spus deputata.

Dumitrina Mitrea a subliniat că, prin inițiativa PSD-PNL, pensionarii doar primesc înapoi cei 20% pe care aceste partide l-au luat abuziv, prin calcule eronate și incorecte din dreptul de pensie al bunicilor și părinților noștri.

 » Citeste mai mult

Comentarii