22 / 09 / 2021


Manifestaţii anti-carantină şi confruntări cu poliţia la Sydney

Distribuie acest articol! Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, faţă de măsurile de izolare din cele mai mari două oraşe…

De redactia , in Opinii , at 24/07/2021

Distribuie acest articol!
Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, faţă de măsurile de izolare din cele mai mari două oraşe din Australia şi mai mulţi au fost arestaţi la Sydney în urma violentelor confruntări cu poliţia, informează AFP.
La Sydney, ciocniri au avut loc între poliţia călare şi manifestanţii care au aruncat cu ghivece de flori şi sticle, în contextul în care locuitorilor li s-a cerut să rămână în case timp de o lună pentru a opri extinderea epidemiei de Covid-19. 

La Melbourne, mass-media locale au indicat că mii de persoane au ieşit pe străzi după ce s-au adunat în faţa Parlamentului statului Victoria după-amiază.                
Manifestanţii, care nu purtau măşti, au încălcat regulile pentru deplasările neesenţiale şi adunările publice adoptate de autorităţi, acestea din urmă lăsând să se înţeleagă că aceste măsuri s-ar aplica până în octombrie. 
“Wake up Australia” (Australia, trezeşte-te!”) se putea citi pe pancartele participanţilor la protest.
Elicoptere au survolat străzile din Sydney, oraş de cinci milioane de locuitori, care luptă pentru a controla o repriză epidemică din cauza variantei Delta a coronavirusului, în timp ce statul New South Wales a înregistrat 163 de noi cazuri sâmbătă, ajungând în prezent la aproape 2.000 numărul total al infecţiilor. 
“Până în prezent, un anumit număr de persoane au fost arestate”, a declarat poliţia din Sydney. Ea a asigurat că apără “libertatea de exprimare şi adunările paşnice”, estimând că manifestaţia de sâmbătă a încălcat “ordinele în materie de sănătate publică în vigoare”. 
Organizatorii au caracterizat manifestaţia o adunare pentru “libertate” şi au anunţat acest lucru pe reţelele de socializare frecvent folosite pentru a difuza informaţii false despre vaccinuri. Proteste similare sunt anunţate în alte oraşe.        
Australia, cruţată în mare parte de pandemie în primele valuri, este în prezent afectată de varianta Delta,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: